Det är inte målet...
, Läsvärt

Det är inte målet…

“Det är inte målet, utan vägen dit, som är mödan värd” Citat Karin Boye.

Vi närmar oss slutet av första kvartalet 2021. Hisnande känsla, tiden går ju så fort. Vi går snart in i den härliga ljusa delen av året när det mesta känns hoppfullt, kvällarna blir längre och dagarna varmare. Vi på MTRecruit har haft intensiva första månader på året. Vilken kickstart det blev. Januari som brukar vara en långsam månad inom rekrytering överraskade. Det blev den månad hittills där vi haft som allra mest att göra. Februari slog vi omsättningsrekord, och vi gjorde det igen i mars. I detta jobb är det enkelt att fastna i det du inte lyckades med. Att få just den där kandidaten på kroken, att inte hinna ringa det extra samtalet, att inte få just den affären du längtat efter eller bli besviken över att din tidplan kantrade eller att din slutkandidat hoppade av. Men låt oss trots jantelagen unna oss att stanna upp och njuta lite över vad vi på MTRecruit lyckats med under Q1. Och göra ett litet bokslut över vad vi pysslat med helt enkelt.

Att göra en lista över tillsatta rekryteringsuppdrag är enkelt och det kommer nedan. Kanske kan det ge en hint om hur det rör sig på marknaden också? Att beskriva vägen dit är mer snårigt. Men som med alla jobb är det mycket jobb som aldrig syns i fina presentationer, arbetsbeskrivningar eller kvartalsrapporter.
För vår del innebär varje tillsatt uppdrag; mängder med samtal och möten med kund, grundlig research om tjänsten och mycket som ska ner i skrift. Omfattande search (detektivarbete) i syfte att attrahera exakt rätt personer, annonsering och samtal med både sökande och searchade kandidater, fysiska (och digitala) intervjuer där möten ska passa i allas kalendrar. Tajt projektledning för att hålla tidplaner, avstämningar, återkopplingar, tester och referenstagningar, fler möten, slutintervjuer och sedan – fira! Och följa upp! Och administrera. Men vi säger som Karin Boye; Det är inte målet, det är vägen dit, som är mödan värd. Det är allt jobb mellan glättiga Linkedin-inlägg som är det riktigt roliga och viktiga med det här jobbet och där det verkligen betyder något att det är just vi som jobbar just här. Jag är faktiskt omåttligt stolt över vad vi på MTRecruit åstadkommit hittills i år!

Varsågod, dessa roller har vi tillsatt eller är strax klara med under Q1.

🌿 SEM Specialist
🌿 E-Commerce Specialist
🌿 Marketing Automation Specialist
🌿 Online Merchandiser
🌿 Head of Sales
🌿 Brand Manager
🌿 Key Account Manager
🌿 HR Business Partner
🌿 Digital Project Manager
🌿 Client Manager
🌿 Media Planner

Utöver detta har vi Karriärcoachat flertalet klienter till nya jobb (yey!) genom vår tjänst Next Step, arbetat med icke-publika searchuppdrag, utbildat oss i testverktyget Talent Q, nätverkat, säljpitchat och kommunicerat på LinkedIn. Jobbat hemma, jobbat på kontor, jobbat på café, vobbat, lunchpromenerat, hundpromenerat och druckit en ansenlig mängd av kontorshotellet AVillages goda kaffe – och allt detta under oket av en pandemi.

Phiew, bra gjort av oss! 👏 Nu ser vi fram emot att ladda batterierna under påsken, äta lite påskgodis och sedan se fram emot vad Q2 har att erbjuda. TACK till alla kunder, kandidater och vänner som gjort detta möjligt.

Glad Påsk!

/Martina Träen